Zindelijkheid bij PWS

Ik wil jullie, ouders, even bemoedigen. Wij waren niet de eerste om een cadeautje te geven aan Samuel rond zijn verjaardag, hij was ons voor! Bij elk nieuw levensjaar heeft hij wel iets voor ons in petto.

We hadden vorige zomer nog geprobeerd om Samuel zindelijk te krijgen, maar dit ging gepaard met huilen en krijsen; hij wilde niet op het potje. We kregen de raad om het na een aantal weken nog eens te proberen, maar ik had schrik dat er nog meer aversie zou komen tegen het potje. We probeerden het niet  meer en de zo belangrijke rust kwam terug.

Bij ons laatste bezoek aan de endocrinoloog in juni hadden we het opnieuw over zijn zindelijkheid. We kregen weer te horen:” Niets forceren, verwacht nu nog niets, wacht het nog zeker een jaar af.”
Ik zat er wel een beetje mee in. De kindjes in de eerste kleuterklas waren al zindelijk of toch op weg ernaar toe. Hij zou het enige kindje zijn in de tweede kleuterklas met een pamper. Dit hield me bezig. Ik had al in mijn achterhoofd om tijdens ons vakantie onderbroekjes mee te nemen en gewoon de pamper uit te laten overdag omdat we veel aan de zee zouden zijn.
Samuel vond het best en liet maar lopen waar het lopen kon. We introduceerden ons herhaaldelijk uitgesproken zinnetje “Als je moet pipi doen, dan gaan we op het toiletje”. De eerste week dacht ik nog  dat het inderdaad veel te vroeg zou zijn. Maar de tweede week lukte het opeens. We zetten hem met regelmaat op het toilet en hij leerde zo het ritueeltje en op het eind van die week was hij ermee weg. Eerst heel twijfelachtig “Mama, pipi doen”, nadien kwam het vlotjes over zijn lipjes. Nu zijn we drie weken verder en is hij droog overdag. En fier dat hij is! Door deze sprong vooruit lijkt het alsof hij ineens veel groter is geworden. En gisteren was hij jarig, dus als dat geen cadeau is voor zijn mama en papa. Super kereltje en trotse mama.

1 antwoord
  1. Cynthia
    Cynthia zegt:

    We zijn ondertussen bijna een jaar verder en Samuel heeft groot nieuws…. hij is sinds enkele maanden ook snachts droog:) Joepie! Bye bye pampers:)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *