Samen met mama en papa naar Center Parcs

Samen met mijn mama en papa ben ik een weekendje naar Center Parcs geweest. Dit was voor ons drietjes de eerste keer. Mijn mama zoekt altijd naar een huisje met eigen keukentje zodat ze zelf kan koken. “Dat is veel gezonder voor jou,” zegt ze dan. Ze had nog meer “gezonde” ideetjes voor dat weekend! Luister maar naar haar relaas.

Het is altijd mijn bedoeling om tijdens een weekendje weg iets actiefs te doen samen met Samuel zonder hem veel te veel te vermoeien. En Center Parcs heeft een heus waterpark, dus dat zou fijn worden.

De zaterdag stonden we vóór het openingsuur al aan de deuren met een enthousiaste zoon. En eens we binnen waren, vond hij het heerlijk. Er was niet te veel volk dus daardoor werd hij al niet overprikkeld. Eerst even aftasten in het peuterbadje waar het toch even duurde voor hij van de glijbaan durfde, mèt papa uiteraard. De andere kindjes, die zelfs nog heel wat jonger waren, sjeesden van de glijbaan en staken Samuel voorbij, maar we weten dat het nu eenmaal zo is. Dan zie je toch weer de verschillen, maar daar trekken we ons niets van aan. Na het peuterbad was het tijd voor iets groters en werd het golfslagbad uitgetest. De grote glijbaan was een stap te ver, maar om 11u werd de wildwaterbaan geopend. Papa ging eerst even uittesten en Samuel wou daarna gelijk mee, zonder te weten wat hem te wachten stond. Maar weet je wat? Hij vond het “geweldig”! Het is dus niet bij die ene keer gebleven hé! Na anderhalf uur werd het stilletjes aan tijd om terug te keren naar de cottage. Daar maakte ik een snelle gezonde wrap want het liep al na 12u en Samuel zag wat bleekjes. Na de lunch had ik een wandeling gepland door de Marina, dus gewapend met zijn nieuwe verrekijker trok Samuel met ons naar buiten. De verrekijker was een ideale truc om hem wandelend te krijgen.

De volgende ochtend stonden er gezonde, verse broodjes aan de deur. Voor Samuel was het spannend om te ontdekken welke soorten er waren. Elke ochtend feest!

Een uurtje later liepen we opnieuw het zwemparadijs binnen en Samuel vroeg algauw weer naar de wildwaterbaan. Heerlijk om je zoon zo te zien genieten!! Ook al was hij voorzichtig, zijn angst voor het zwembad was verdwenen. (De zwemlesjes in september werden halverwege onderbroken omdat Samuel panisch was in het kleine therapeutische bad). Na een lunch bestaande uit ratatouille en aardappelen trokken we naar de minigolf. Heel leuk, maar op het einde werd Samuel echt wel moe. Hij was opgelucht om in de cottage te kunnen uitrusten in de zetel met een drankje en de baby-tv.

Het was een heerlijk weekend, maar we wisten dat dit naar vermoeidheid toe wel gevolgen zou hebben voor Samuel en zo was het ook. De week erna is hij maar halve dagen naar school gegaan, want toen ik hem ophaalde ’s middags zag hij heel bleek en sprak hij met een schor stemmetje. Dus bleef hij maar lekker thuis en speelde hij met zijn eigen spulletjes op zijn eigen vierkante meter.

Mijn mémé zou gezegd hebben: “Oost west, thuis best!”

De mama van Samuel

 

2 antwoorden
  1. Stijn Cocquyt
    Stijn Cocquyt zegt:

    Mooi. Vertederend. Genieten. Bedankt om dit met ons te lezen. Bijzonder hoe jullie zich zo hard inzetten voor jullie lieve zoon opdat hij gelukkig is.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *