Ponyrijden

Hallo allemaal,

Sinds een paar weken heb ik een nieuwe en heel toffe hobby: ponyrijden. Omdat ik niet sterk genoeg ben om te voetballen, te hockeyen of een andere sport te beoefenen, zijn mijn mama en papa op zoek gegaan naar iets heel speciaals voor mij.
Ik ben nu al 2 x geweest en vind het suuuuper tof. Mijn pony heet Jefke en hij is heel tam. Ideaal voor mij; niet te wild en niet te snel. Mijn juffrouw heet Kara en zij leert mij een heleboel. Ik zit een vol uurtje in het zadel en ik kan nu al helemaal alleen “een reisje rond de wereld” maken. Weten jullie wat dit is? Ik moet de teugels loslaten en in het zadel draaien; helemaal rond tot ik weer in de juiste richting zit. In het begin was dit een beetje spannend, maar Jefke blijft mooi stilstaan en met Kara naast mij lukt het prima. Ik ben ook al eens mogen meegaan tot in de wei waar Jefke kan rusten voor de nacht. Dan mocht ik zonder zadel rijden, maar ik heb toch wel liever een zadel hoor, dan voel ik me veiliger. Ik heb al geleerd wat de stijgbeugels zijn, de teugels, het zadeldeken en er komt beslist nog meer. Nu moet Kara een beetje studeren voor de examens, maar in augustus begin ik weer. Jihaa!!!! Ik kan het elk kindje dat net als ik het Prader-Willi syndroom heeft, aanraden. “Paarden en pony’s maken je rustiger,” zegt mijn mama, “en ze zijn heel lief.” Er is vast wel een manège in je buurt waar je terecht kan. Blijf het maar vragen aan mama en papa tot ze de stap zetten!!, Zeg maar dat Samuel het gezegd heeft!

Samuelke

5 antwoorden
 1. An
  An zegt:

  Nu weet ik waarom hij de vorige keer in een boekje op zoek was naar pony Jefke 🙂 ! Zo leuk om hem fier op zijn pony te zien genieten!

  Beantwoorden
 2. Kara
  Kara zegt:

  Samuel is een heel lieve jongen. Hij houdt super veel van Jefke ook al heeft hij hem nog maar 2 keer komen bezoeken. Op de twee ponylesjes die hij heeft meegedaan zag je een duidelijke evolutie. Hij zat veel steviger in het zadel en begreep al meer van de technieken. Ik ben benieuwd naar het volgende lesje in augustus!
  Groetjes je lesgeefster Kara

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *