Nieuws van Samuel

Dag iedereen, het is al een tijdje geleden dat ik nog iets van mij heb laten horen. Dus ik vertel jullie graag even over mijn nieuwe school.

 

Na 3 jaar in de kleuterklas op een gewone school in mijn straat ben ik me samen met mijn mama gaan inschrijven in een nieuwe school. Ik mocht zelf mijn naam intypen op de computer bij de inschrijving. Het was heel spannend allemaal. Nieuwe juf, nieuwe kindjes, met de auto naar school i.p.v. te voet, elke dag blijven lunchen op school,…zoveel nieuwe dingen. Het was super dat ik de school al eens was gaan verkennen op het schoolfeest en daar had ik ook mijn juf al ontmoet. Mijn juf heet juf Hatice, zij is heel lief. Er zitten 8 kindjes in mijn klas en mijn beste vriendin is Eden. Omdat ik in een klasje zit met kindjes met autisme verloopt alles rustiger en volgens agenda. Dat vind ik wel leuk. Als ik binnenkom in de klas moet ik eerst mijn jas uit doen, dan in de rij staan, dan naar binnen, boekentas leegmaken, de wasknijper zetten op de juiste daglijn en  aan de tafel voor het onthaal zitten. We doen de kalender en gaan naar de hoekjes om te werken. ’s Middags is er lunch in de refter en na de speeltijd gaan we weer naar de hoekjes om te werken. Om 15.20u komt mijn mama mij halen.

Ik leer woordjes lezen en schrijven en ook wiskunde. Elke donderdag ga ik naar de moestuin. Daar leren we over tomaten plukken, kippen, pompoenen, pissebedden en nog veel meer.

Ik ga ook elke maandag zwemmen met meester Jelle en meester Tim. Ik vind dat heel leuk.

We zijn zelfs al op uitstap geweest naar de tuinbouwschool met de bus, en we maakten ook al een lange herfstwandeling. Samen met mama en papa ben ik naar het eetfestijn geweest. Lekkere balletjes in tomatensaus met een klein beetje frietjes.

En weet je… op 27 november gingen we naar het HUIS VAN DE SINT. Ik vond het spannend om te zien waar de sint woont en slaapt en eet; ook waar de spiekpietjes slapen en waar de inpakkamer is.

Het allerleukste op school is mijn vriendinnetje Eden.

Tot de volgende keer!

Samuel

Zoals jullie lezen, lieve ouders, was de keuze om te veranderen van school een prachtkeuze. We zijn nu 3 maanden verder en Samuel stelt het super goed. Hij zit in het eerste leerjaar in een auti- klasje. Veel minder prikkels, duidelijke afspraken,… Als mama voel ik mij op de school echt “gehoord”, er wordt rekening gehouden met hem, zowel met zijn autisme als met het Prader-Willi syndroom. Zo is in het begin van het schooljaar de flyer “Dat ene snoepje…” verdeeld onder de begeleiders met zijn foto eraan geniet. Ook de andere ouders zijn op de hoogte i.v.m.verjaardagstraktaties. Op de school hebben ze een paar keer per jaar kookatelier en de verantwoordelijke juf kwam lief vragen of haar lijstje met wat ze van plan is allemaal te gaan bereiden wel goed past binnen Samuels eetpatroon. Hij eet ook elke dag zijn eigen boterhammetjes op school. Ik maak zijn doos kleurrijk en zorg steeds voor een verrassing (grissini stokje, rozijntjes, mini rijstwafeltje, noten,…) naast zijn kerstomaatjes (of komkommer) en zijn 2 kleine sneetjes brood.

Vorig jaar in de 3e kleuterklas was hij héél vaak “moe”. Tot nu toe valt dat dit jaar heel goed mee. Hij slaapt wel nog steeds ruim een uur tot anderhalf uur op woensdagnamiddag.

Ook de zwemles volgt hij gewoon mee. In de 3e kleuterklas wou hij nooit mee. Bang en te druk was zijn verweer. Ik kan erin komen. Ook volgt hij nu privé zwemles, een half uurtje in de week. We zien wel waar het hem brengt.

 

Sowieso zijn we heel blij met deze school. Samuel gelukkig…wij gelukkig!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *