Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Contactdag in de AP Hogeschool in Antwerpen

18 november 2017

Dit jaar zal Dr. Norbert Hödebeck-Stuntebeck twee interactieve lezingen geven. Tijdens de lunch zal de nagelnieuwe De Wegwijzer Prader-Willi syndroom gepresenteerd worden!

Dr. Norbert Hödebeck-Stuntebeck is psycholoog bij Stichting Wittekindshof een grote voorziening in Bad Oeynhausen, Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Hij is er als projectmanager verantwoordelijk voor het Prader-Willi syndroom. Onder zijn coördinatie en supervisie bieden een 100 tal hulpverleners specifieke ambulante hulp aan 68 personen met het PWS die in kleine leefgroepen wonen.

https://www.wittekindshof.de/spezialisierung/

Sinds 2010 is Norbert ook voorzitter van de adviesraad voor professionele hulpverleners van IPWSO. Vanuit deze functie organiseert hij gelijklopend met de Internationale Prader-Willi Vereniging congressen en workshops voor hulpverleners.

http://www.ipwso.org/for-professional-caregivers

Sinds 2015 heeft hij samen met Dr. Hubert Soyer het PWS-ID opgericht. (Prader-Willi-Syndrom-Institut Deutschland) Ze organiseren cursussen voor hulpverleners; van initiatie workshops tot 6-daagse intensieve opleidingen. Die handelen voornamelijk over gedrag en over het optimaliseren van het levenscomfort van mensen met het PWS.

http://www.pws-id.de

Hoe ziet deze dag eruit? Onze contactdag zal bestaan uit één sessie voor de lunch en na de lunch. De eerste zal het accent leggen op de jonge kinderen en de tweede eerder op de tieners en de volwassenen. Uiteraard ben je welkom op beide sessies. Ook al ben je ouder of begeleider van de andere doelgroep, je kan er altijd waardevolle informatie vernemen. Als je kiest om slechts één sessie te volgen, kan je de overige tijd besteden in de koffieruimte voor het contact met andere ouders of deelnemers.

Tijdens de lunch : Presentatie “De Wegwijzer Prader-Willi syndroom”. Deze kaft geeft een handig overzicht van de belangrijkste informatie over het Prader-Willi syndroom. De wegwijzer is bedoeld voor ouders en/of verzorgers van een kind of jongvolwassene met het PWS. Deze uitgave van Stichting Kind en Groei (Nederland) werd aangepast aan de situatie in België door de leden van de BESPEED (Belgian Endocrine Society for Pediatric Endocrinology and Diabetes) van UCL, UZ Leuven, VUB en UZ Gent. Dankzij de ondersteuning van Pfizer is dit project gerealiseerd. Elk aanwezig gezin zal een klapper krijgen.

 

Je kan het programma en verdere informatie nalezen in deze folder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
18 november 2017