Inspiratie menu

Home » Dieet en voeding » Inspiratie menu

Inspiratie menu

Nuttige receptjes

  • Een gezondere, calorie armere bechamelsaus: halfvolle melk, 1/5 bouillonblokje, p&z, wat muskaatnoot, dikken met maïzena.
  • Bloemkoolrijst is een goede koolhydraatarme vervanger voor witte rijst. Je maakt het door de bloemkool fijn te raspen. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken. Je bereidt het door het kort op te bakken in wat vetstof. Een portie bloemkoolrijst is 150 gram. Hierin zit 7 gram koolhydraten.
  • Een spaghettipompoen is een goede koolhydraatarme vervanger voor witte spaghetti. Recept: snijd de pompoen in twee delen; haal er de zaden uit; wrijf in met wat olijfolie; p&z; verwarm de oven op 200°; leg de pompoenhelften met de pel naar boven op een ovenplaat, 35 min. in de oven en nu kan je de slierten er uit lepelen.
  • Chips maken in de microgolfoven met de Mastrad chipsmaker: aardappel schillen en in schijfjes snijden met de meegegeven groentesnijder. Spoel de schijfjes met water en dep ze droog. Leg ze op de chipsplaten, kruid ze met wat zout en/of andere kruiden (kippenkruiden, bbq kruiden, paprika, curry) en zet ze in de microgolfoven. Voor 2 platen op elkaar moet je 6 minuten rekenen op vol vermogen.