De familiedag van 17 september in villa Clementina in Zemst

Home » De familiedag van 17 september in villa Clementina in Zemst
De familiedag van 17 september in villa Clementina in Zemst

De familiedag van 17 september in villa Clementina in Zemst

Het weer kon niet beter: droog, vrij zonnig en net warm genoeg om comfortabel te zijn. Al vrij vroeg in de morgen sijpelden de eerste gezinnen het domein binnen. Met de traditionele schijf watermeloen heetten we iedereen welkom. Annelies hielp iedereen aan een T-shirt.

Om 10.30 uur, net na de groepsfoto, was iedereen paraat voor de belevingswandeling die Hallo Ergo voor ons had voorbereid. En wat werd er genoten! Allerlei doe-activiteiten maakten van de wandeling rond de vijver een feest voor alle deelnemers. Er werd een blotevoetenparcours afgelegd, men gooide blikken omver, eendjes werden uit het water gevist, schilders konden hun talent botvieren, men kon bowlen, sjoelbak spelen en pieren vangen (geen echte hoor!) en nog veel meer. De stempelkaart werd snel gevuld. Wie zijn parcours volledig had afgelegd, werd beloond met een medaille en mocht daarna vrij kleuren, schilderen of knutselen.

De picknick was een gezellig onderonsje. Tijd voor de ouders om bij te babbelen en ook tijd voor de kinderen om wat te bekomen en uit te rusten.

Na de middag kwam een heel lieve meneer met zijn muziekinstallatie een heleboel gekende liedjes zingen en al gauw werd er duchtig mee gezongen en gedanst. Knutseldames leiden het knutselatelier, oma Anita en zus schminkten het ene snoetje na het andere, disco Jens zorgde in de tent voor de nodige plaatjes op verzoek en de kleintjes maakten handig gebruik van het speeltuintje voor kinderen tot 6 jaar. Veronique en Max brachten op de valreep nog hun kookboeken die gratis werden uitgedeeld. En dan was het al weer tijd voor afscheid met een appel en een knuffel. Het was mooi, gezellig en deed deugd. We zien al uit naar volgend jaar!