De mamadag van 23 april 2023 in Lier

Home » De mamadag van 23 april 2023 in Lier
De mamadag van 23 april 2023 in Lier

De mamadag van 23 april 2023 in Lier

Op zondag 23 april trokken de mama’s er samen op uit voor de ondertussen zesde mamadag van Prader-Willi Vlaanderen! En het was een recordeditie: 15 enthousiaste madammen gingen op pad in Lier om te zien wat die stad te bieden heeft. En dat stelde zeker niet teleur!

We werden onthaald in brasserie ‘Het Moment’ op de grote markt voor een drankje met koffiekoekjes. Als de kindjes niet mee zijn, mag het al eens wat meer zijn dan een rijstwafelJ.

Na versterking van de inwendige mens en na de eerste gemoedelijke gesprekken leerden we via een gids Lier wat beter kennen. Het werd een graffitiwandeling doorheen de stad. Vooral de Lierse graffiti-artiest Joachim Lambrechts wist heel wat muren in de verf te zetten. We wandelden langs prachtige gevels in verschillende graffitistijlen. Telkens werd de betekenis toegelicht. Leuk, mooi en boeiend!

’s Middags werden we verwend met een lekkere koude schotel en frietjes om daarna aan het echte werk te beginnen. Onder de zeer enthousiaste begeleiding van kunstenaar Maxo volgden we een graffiti-workshop. Het eerste uurtje kregen we tips & tricks om een ontwerp op papier te krijgen. En zelfs de minst creatieven onder ons slaagden erin om een mooi ontwerpje te realiseren: een banaan, een cactus, een zonnebloem, initialen, … Daarna kregen we spuitbussen in onze handen en konden we ons ontwerp tot leven brengen op de voorziene muur. De regen kon ons niet deren en de verf ook niet, want lak mengt zich niet met water (leuk weetje!). We gingen verwoed aan de slag. Het resultaat zie je hieronder, en zeg nu zelf, er zit talent onder ons!

We sloten de bijeenkomst af met een gezellige babbel en iedereen kon beamen dat het een heel fijne dag was, waar we allen van genoten hebben. Een leuke mix aan activiteiten en gezellig tetteren, aan verhalen uitwisselen over onze kids en tegelijkertijd ook genieten van het zorgeloos op stap zijn. Voor herhaling vatbaar dus! Bedankt aan de organisatoren!

Lore Pil